top of page
Ara
EROL TESLİM

Lazer Kesim Çeşitleri Nelerdir

Güncelleme tarihi: 25 Nis

Lazer kesim çeşitleri nelerdir, bu makalemizde lazer kesim çeşitlerini paylaşacağız . Lazer kesiciler, lazer ortamlarıyla tanımlanır. Katı hal lazeri, odaklanmış bir lazer ışını oluşturmak için yakut veya cam gibi bir malzeme kullanır. Gazlı lazer kesimde bir gaz (genellikle CO2) kullanılır ve sıvı lazerde sıvı bir ortam gerekir. En yaygın lazer kesim çeşitleri şunlardır:


Lazer Kesim Çeşitleri


fiber lazer kesim makinesi
  • Gaz lazer kesim: Gaz lazer kesim işlemi genellikle CO2 lazer kesim olarak bilinir. Bir CO2 lazer kesici, bir CO2 karışımından bir lazer ışını ateşler. Bu teknik genellikle ahşap gibi metal olmayan malzemeleri kesmek için kullanılır.


  • Kristal lazer kesim: Kristal lazer kesiciler, metal ve ametal yüzeyler dahil olmak üzere çeşitli malzemeleri kesebilir ve kazıyabilir. Ancak, özellikle dayanıklı değillerdir ve inşa edilmesi ve çalıştırılması pahalıdır.


  • Fiber lazer kesim: Bir fiber lazer kesici, en son icat edilen lazer makinesidir. Böyle bir makine, optik fiberlerden yapılmış bir ortam kullanır ve gaz veya kristal lazer kesicilerden daha ucuzdur. Fiber lazerlerin bir diğer avantajı da daha yüksek güç çıkışlarıdır. Bu ekonomik kesme aleti, çeşitli metal ve ametal malzemeler için uygundur.

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page