top of page
Ara
  • Yazarın fotoÄŸrafıDURUDEM

Lazer Kesimin Avantajları

Güncelleme tarihi: 25 Nis


Bu makalemizde lazer kesimin avantajlarını sizlerle paylaşmak istiyoruz.Lazer kesim, plazma kesim, su jeti kesim ve kalıp kesim gibi diğer kesim teknikleriyle karşılaştırıldığında birçok avantaja sahiptir. Çok uygun maliyetli olmasının yanı sıra, lazer kesim hızlı, son derece hassas ve çok yönlüdür. Lazer kesimin faydaları hakkında daha fazla bilgi edinmek için okumaya devam edin.



lazer kesim ış

Yüksek düzeyde hassasiyet

Lazer kesim, 0,003 mm ila 0,006 mm arasında değişen tipik toleranslarla olağanüstü hassasiyetiyle ünlüdür. Bunu bir bağlama oturtmak gerekirse, çoğu plazma kesicinin toleransı yaklaşık 0,02 mm iken, bazı kalıp kesme aletlerinin toleransları 1-3 mm'ye kadar çıkabilir. Yüksek hassasiyet seviyesi yalnızca üstün kaliteli bir kenar sağlamakla kalmaz, aynı zamanda ek son işlem veya çapak alma gibi ikincil son işlemlere gerek olmadığı anlamına da gelebilir. Bu, proje maliyetlerini düşük tutmaya çalışırken büyük bir avantajdır.

 

Karmaşık kesimler yapabilme

Lazer kesim, bir diğer avantajı da karmaşık kesimleri kolaylıkla gerçekleştirebilmeleridir. Yüksek güçlü lazer, malzemenin çok hassas bir bölümüne odaklanarak çok az bükülme veya bozulma ile sonuçlanır. Bu, lazer kesimi karmaşık veya ayrıntılı kesimler içeren karmaşık işler için ideal hale getirir.


Lazer kesim son derece hızlıdır

Lazer kesim makineleri,hızlı besleme hızları ve otomatik nozul değişimi ile lazer kesim, son derece hızlı ve verimli bir kesim yöntemidir. Sonuç olarak, müşteriler kısa teslim sürelerinden ve hızlı geri dönüşten yararlanabilir.


Daha düşük hasar riski

Lazer kesim işlemi sırasında malzeme ile fiziksel temas olmadığından, hasar, işaretleme ve kontaminasyon riski önemli ölçüde azalır. Bu, özellikle estetik açıdan hoş olması gereken parçaları keserken önemlidir. Lazer kesim işlemi hakkında daha fazla bilgiyi 'Lazer kesim nedir?' başlıklı makalemizde okuyabilirsiniz.


Lazer Kesim Avantajları

Lazer kesim, çeşitli kalınlıklarda yumuşak çelik, alüminyum, paslanmaz, bakır ve prinç dahil olmak üzere çok çeşitli malzemelerde kullanılabilir. Lazer kesim makineleri, kesmeye ek olarak delik açma, markalama ve kazıma için de kullanılabilir ve bunların hepsini herhangi bir aleti değiştirmeye veya değiştirmeye gerek kalmadan yapar.


Lazer Kesimin Avantajları Yüksek düzeyde otomatikleştirilmiş

Cnc fiber lazer kesiciler son derece otomatiktir ve kesim başladıktan sonra minimum manuel müdahale gerektirir. Bu sadece süreci hızlandırmakla kalmaz, aynı zamanda kesimlerin kolayca ve büyük hacimlerde tekrarlanabileceği anlamına gelir. Yine, bu, lazer kesimi çok uygun maliyetli bir teknik haline getirir, ancak son teknoloji fiber lazer kesicilerin kaçınılmaz olarak daha yüksek bir fiyat etiketi ile geldiğini belirtmekte fayda var.


Minimum atık

Doğru şekilde yerleştirildiğinde, bir lazer kesici yüksek oranda sac metal kullanır, böylece israfı en aza indirir ve malzeme maliyetlerini düşürür. Operatörler ayrıca yeni malzeme tabakalarını değiştirmek için daha az zaman harcayabilir ve bu da daha hızlı tamamlama süreleri sağlar.

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page